1-day Challenge

Cursa EPICA si atmosfera condensate intr-o singura zi de competitie, special creata pentru ciclistii aspiranti.

Cursa 1-day Challenge este ocazia oferita riderilor care sunt gata sa descopere natura pura a mountain biking-ului, printr-o experienta incitanta ce merita traita la maxim. Evenimentul este un punct de plecare potrivit pentru cei ce nu se simt pregatiti sa accepte provocarea oferita de 4-day EPIC.

1 zi
de provocare pura
45 km
de trasee fara egal
1,780 m
diferenta de nivel

Intreaga lungime a traseului va fi marcata de o echipa foarte experimentata, condusa de multiplul campion national mountain bike, Razvan Juganaru. Puncte de control, statii de prim ajutor, statii de asistenta mecanica, precum si puncte de alimentare vor fi disponibile in mai multe zone pe traseu. Dupa ce treci linia de finish, vom avea grija de bicicleta ta, de la spalare, la asistenta tehnica de baza si apoi o vom depozita intr-o zona special amenajata, in timp ce tu te relaxezi in lounge-ul riderilor sau in timp ce te bucuri de pranzul de ramas bun si ceremonia de premiere.

Placere. MTB. Pura.

Start & finish: Cheile Gradistei – Resort Fundata, Race Village

Chiar daca este cea mai scurta dintre cele 3 etape, ultima parte a aventurii epice este conturata de privelisti impresionante, poteci provocatoare, de o experienta MTB pura. Chiar dupa start, dupa o serie de urcari si coborari, vei incepe o ascensiune printr-un domeniu stancos, cu drumuri denivelate, pana la varful Bucsa – 1,845 metri, care separa muntii Bucegi de masivul Leaota. Te va astepta acolo un sentiment grozav de victorie, alaturi de vederi spectaculoase asupra vailor largi si misterioase.

Unii spun ca stancile le soptesc celor care se aventureaza in aceste regiuni salbatice ale Carpatilor. Altii spun ca doar ajungand aici poti prinde cu adevarat macar o frantura dintr-o lume curata si neatinsa. Ce stim cu siguranta este ca muntii Carpati te vor provoca si ca singurul mod prin care poti sa raspunzi este sa te lupti si sa pedalezi in forta.

Traseul urmeaza platoul montan pentru a-ti revela o alta parte din Saua Strunga, la 1,909 metri altitudine si te va pregati pentru o noua coborare pe sub versantul vestic al Bucegilor ce va duce direct in Race Village. Linia de finish asteapta: entuziasmul, multimea incurajatoare, o lupta dura rasplatita cu simtamantul glorios al victoriei!

Traseele pot suferi modificari minore. Variantele finale sunt comunicate in Ghidul Cursei si in Sedinta Tehnica organizata cu o zi inainte de fiecare etapa.

Detaliile traseului

  • Distanta: 45 km
  • Diferenta de nivel: 1,780 m
  • Dificultate: 4 din 5
  • Timp limita: TBA

Caracteristici tehnice

  • Trails & single track: 50%
  • Poteci de munte: 20%
  • Drumuri forestiere: 20%
  • Asfalt: 10%