200 de oameni si zeci de sponsori si parteneri au contribuit la succesul editiei 2018

08.20.2018

Carpathian MTB Epic este un eveniment deschis tuturor iubitorilor de MTB din tara si de peste hotare, atat profesionisti cat si amatori. La editia din acest an, abilitatile si talentul ciclistilor profesionisti au fost testate pe durata cusei 4-day EPIC, care a inclus un Prolog de 10 km si 3 etape zilnice de competitie, tip XCM (Cross-country Marathon), fiecare desfasurandu-se pe cate un traseu distinct de concurs, pe o distanta de 60 km fiecare, avand plecarea si sosirea la Cheile Gradistei – Fundata. Totalul diferentei de nivel acumulate in urcare, pe durata Prologului si a celor trei etape a fost de 9.000 m.

Printre campionii internationali si nationali s-au aflat: Ariane Lüthi (Elvetia) si Peeter Pruus (Estonia), castigatori ai editiei 2018 a Carpathian MTB Epic; Jovana Crnogorac (Serbia) si Katazina Sosna (Lituania), care au urcat pe locurile 2 si 3 pe podium; Marek Rauchfuss (Cehia) si Frans Claes, din Belgia, ocupanti ai locurilor 2 si 3 in acest an; atletul olimpic Vitor Gamito (Portugalia); Janka Keseg Števková (Slovacia), castigatoarea primei editii a competitiei din Carpati; Márton Blazsó, care a ocupat locul 3 anul trecut in cursa 4-day EPIC din cadrul acestui concurs, si Andras Parti (Ungaria); Hans Comyn, Ambasador de eveniment, si Rob Haeselvelde Vanden (Belgia), Gustav Larsson (Suedia), castigator a doua medalii de argint la Jocurile Olimpice din Beijing in 2008 si la Campionatele mondiale in 2009; Lejla Tanović si Ivan Širić (Bosnia si Hertegovina); Filip Adel si Jan Jobanek (Cehia); Riccardo Chiarini (Italia); Cory Wallace (Canada); Celina Carpinteiro (Portugalia); Andrea Juhásová, Martin Haring si Jakob Kurty (Slovacia); Ramses Bekkenk (Olanda); Veronika Cseh, Andras Parti si Regina Schmidel (Ungaria); Daniele Troesch si Frédéric Gombert (Franta); Miguel Angel Garcia Marti (Spania), detinator al titlului de campion european la Ultramaraton MTB – Master 50; Pirmin Eisenbarth, Maximilian Maier, Daniel Gathof, Michael Fuehrmann, Jakob Hartmann si Pirmin Sigel (Germania); Miroda Otto (South Africa); Wolfgang Krenn (Austria) etc.

Echipa de organizare, colaboratorii, voluntarii si echipele speciale de interventie au inclus mai multe de 200 de persoane, iar serviciile au fost apeciate ca fiind unele de top printre cursele pe etape din lume. Drintre membrii Comitetului de Organizare face parte si Joko Vogel, originar din Zürich, este co-fondatorul SWISS EPIC siTORTOUR, si organizatorul UCI Cyclocross World Championship, eveniment ce va avea loc in 2020 in Elvetia.

Carpathian MTB Epic 2018 a beneficiat de increderea si sustinerea acordata de Banca Transilvania si Gatorade, sponsorii oficiali ai concursului, alaturi de furnizorii oficiali si partenerii BOSCH, GoldNutrition, Profructta, Tractalis si complexul Cheile Gradistei – Fundata. Au sustinut evenimentul in calitate de parteneri: Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Turismului, Romsilva si Administratiile Parcurilor Nationale Piatra Craiului si Bucegi, Salvamont Romania, Federatia Romana de Ciclism, Consiliul Judetean Brasov, Centrul Romania – Conventia Carpatica si Fundatia Conservation Carpathia. Alti suporteri ai competitiei sunt: CANAH, Mitsubishi – Tiriac Auto, Kronenbourg 1664 Blanc, Expotehnica, La Vitta, Domeniile Urlati, Zimbria, Torockoi, Legume Fericite, Barilla, Eisberg, Organic India, Terapie pentru Miscare, Papercups.ro, ROMDIST Packaging – ROMCUP, Ambulanta de Biciclete – AmBike, Romania Salbatica, NTD Films, Bio-natur.ro, Tatuaje temporare si Mainfreight. Ne sprijina si ne ajuta sa comunicam in permanenta si sa va informam: Radio GUERRILLA, FreeRider.ro, Prima TV, TVR, International Mountainbike Magazine – IMB, Biciclistul.ro, Transilvania365, RomaniaPozitiva.ro, Ireporter.ro, BikeEvents.ro, Bike FM si SportsPlanner.com.

Toate detaliile despre eveniment, cursele 4-day EPIC si 1-day Challenge, se regasesc pe pagina oficiala http://www.carpathianmtb.ro/ro, iar inregistrarile transmisiunilor LIVE si filmele oficiale se regasesc pe canalul oficial Youtube al Carpathian MTB Epic si pe pagina Facebook. Stirile despre Carpathian MTB Epic 2018 au fost transmise in 70 de tari pe televiziunile sportive si promovate si pe alte canale media. In Romania, stiri despre competitie au fost transmise in jurnalele principale ale Pro TV, Prima TV si ale TVR.

Echipa ACS MPG doreste sa transmita multe multumiri si felicitari tuturor celor care  au luat parte, au sprijinit si promovat acest eveniment! Multumiri speciale adresam echipelor de filmare si de productie, Quattro Media si fotografilor: Brindusa Mutoiu, Traian Olinici, Tibi Hila, Marius Furceanu si Janos Cherestes!

Pe paginile de social media Facebook Carpathian MTB Epic si Instagram Carpathian MTB Epic, te asteptam cu Likes si Shares.

Evenimentul Carpathian MTB Epic este organizat de ACS MPG Romania. Detalii despre MPG se gasesc pe: http://www.mpg.com.ro.