Carpathian MTB Epic 2018 – START inscrieri! Oferta speciala in perioada de lansare

02.13.2018

Cea de-a doua editie a competitiei Carpathian MTB Epic, organizata de MPG Romania, da START-ul inscrierilor! Ciclistii pasionati de MTB, profesionisti si amatori, au ocazia sa isi rezerve locul la un pret special in perioada de lansare, incepand din 14 februarie 2018 pe: http://www.carpathianmtb.ro/ro/.

Evenimentul Carpathian MTB Epic s-a lansat anul trecut in forta si a fost rapid etichetat ca unul dintre cele spectaculoase concursuri din regiune, prin frumusetea deosebita a zonei, pachetul complet de servicii, promovarea exceptionala si calitatea organizarii. Romania a primit un loc binemeritat pe harta celor mai importante competitii cicliste din aceasta categorie in plan extern.

Ciclisti profesionisti cu rezultate recunoscute la nivel international si sportivi amatori din 15 tari si-au anuntat deja intentia de participare. Astfel, iubitorii de MTB din Romania au ocazia sa traiasca o experienta ciclista inedita la editia a II-a a Carpathian MTB Epic, care va avea loc in perioada 16-19 august 2018, in statiunea Cheile Gradistei – Fundata.

Carpathian MTB Epic te provoaca in acest an sa te bucuri de o experienta unica, oferind in cele 4 etape o aventura la inaltime cu peste 180 kilometri de pedalat intr-un cadru natural salbatic si 8.100 metri diferenta de nivel. Ai ocazia sa explorezi in forta cele mai pitoresti carari ale Carpatilor Meridionali, intr-un eveniment special de 4 zile: Carpathian MTB Epic! Wild, Rugged, EPIC.

Cea mai importanta veste este aceea ca evenimentul este inscris in calendarul Uniunii Cicliste Internationale (UCI) la categoria S2, oferind sportivilor de performanta, pentru prima data in tara noastra, accesul la 80 de puncte UCI, relevante pentru eligibilitatea participantilor la Olimpiada din 2020.

Si in 2018 sunt disponibile doua optiuni de participare in concurs pentru cei pasionati de ciclism montan si care vor sa se bucure de atmosfera deosebita a acestui eveniment:

  • 4-day EPIC include un Prolog si 3 etape zilnice de competitie. Prologul, care va avea loc joi, 16 august, este o cursa in format XCT (cross-country time trial), pe un traseu de 10 km. Cele 3 etape, organizate in perioada 17 – 19 august 2018, sunt in format XCM (Cross-country Marathon) si se desfasoara pe cate un traseu distinct de concurs, pe o distanta de 60 km fiecare, avand plecarea si sosirea la Cheile Gradistei – Fundata.
  • 1-day Challenge are loc pe 19 august si, ca noutate fata de prima editie, propune un traseu mai scurt, de numai 40 km, special realizat pentru a oferi riderilor amatori, care nu au atins inca un nivel de pregatire avansat pentru 4-day EPIC, ocazia unei experiente MTB autentice in cadrul unui concurs international de top.

Ciclistii beneficiaza de o taxa speciala de inregistrare in perioada de lansare, iar inscrierile se fac exclusiv online pe http://www.carpathianmtb.ro/ro/, pagina fiind disponibila atat in limba Romana, cat si in cea Engleza. Taxe speciale sunt disponibile pentru participantii cu resedinta in Romania prin intermediul Programului de dezvoltare regionala a sportului de masa, dar si pentru cluburile de ciclism afiliate Federatiilor Nationale si pentru grupurile mari de rideri. Ulterior, preturile pachetelor de participare vor creste treptat, ultima zi disponibila pentru inscrierea in acest concurs fiind 5 august 2018.

La aceasta editie ti-am pregatit cateva noutati pe care le vei regasi pe larg descrise in sectiunile din pagina oficiala dar si la rubrica Blog – click aici.

Pregateste-te de cea mai uimitoare experienta pe culmile Carpatilor!