CARPATHIAN MTB EPIC te invita la cucerirea Carpatilor salbatici

04.25.2017

Cea mai noua aventura de ciclism montan este acum realitate si este gata sa testeze limitele tuturor! 3 etape de curse cu provocari incredibile, 157 kilometri de pedalat printr-un peisaj in intregime natural si 5,750 de metri de urcare, toate pentru cucerirea uneia dintre ultimele regiuni salbatice ale Europei, intr-un eveniment de 4 zile: CARPATHIAN MTB EPIC!

Wild, Rugged, EPIC.

Aceasta aventura EPICA, organizata de MPG Romania si programata pentru perioada 21-24 septembrie 2017, lanseaza provocarea atat biciclistilor MTB profesionisti ce concureaza la nivel international, cat si riderilor experimentati si incepatori de a-si testa abilitatile la maxim si a-si satisface dorinta de traire a unei experiente uimitoare. Concursul ofera sansa fiecaruia de a-si provoca propriile limitele, de a-si intari caracterul, de a pune bazele unor noi legaturi de prietenie cu alti pasionati de ciclism si de a experimenta cele mai EPICE rute de concurs din inima muntilor Carpati.

Nascut din mare pasiune pentru sport si natura, evenimentul CARPATHIAN MTB EPIC este pregatit sa ofere o experienta de neuitat oricarui ciclist care indrazneste sa se avante in regiunea salbatica si neatinsa a Carpatilor, din Romania. Indiferent daca alegi aventura 4-day EPIC, incepand cu un Prolog pe 21 septembrie, sau varianta 1-day Challenge de pe 24 septembrie, iti promitem sa te incantam cu experientele ce iti imping la extreme limitele si care se desfasoara in mijlocul ultimele regiuni cu adevarat salbatice din Europa – muntii Carpati din Romania.

CARPATHIAN MTB EPIC este o competitie sustinuta de Banca Transilvania si Gatorade, in calitate de Sponsori Oficiali, si este conceputa ca o cursa MTB full-service pe etape, cu un format individual, singura de acest fel din Romania. Evenimentul se va desfasura la Cheile Gradistei – Fundata Resort, in judetul Brasov, la o distanta de 3 ore de mers cu masina fata de Bucuresti, capitala tarii. Echipa MPG isi doreste sa ofere tuturor concurentilor o experienta unica si fara griji, cu un pachet de tipul „eat, sleep and ride”, care acopera totul, de la cazare de 3 * intr-un Race Village, de nivel Olimpic, pana la planuri de nutritie si de alimentatie, servicii complete specifice concursului la start si pe traseu, la care se adauga ore placute de relaxare si un program de divertisment excelent. Misiunea echipei noastre este de a ajuta ciclistii sa se concentreze asupra competitiei si sa se bucure la maxim de experienta.

4-day EPIC include un Prolog, care este o cursa optionala de calificare, si 3 etape zilnice. Prologul care va avea loc joi, 21 septembrie, este o cursa de calificare XCO, de numai 6 km lungime, ale carei rezultate vor fi folosite pentru a determina ordinea concurentilor la linia de start pentru prima etapa. Fiecare dintre cele 3 etape se desfasoara pe un traseu distinct de concurs:
Etapa 1, vineri, 22 septembrie – 58 km, cu o diferenta de nivel de 2,140 m, cu Start in Sinaia si Finish in Cheile Gradistei – Resort Fundata;
Etapa 2, sambata, 23 septembrie – 54 km, cu o diferenta de nivel de 1,830 m, cu Start/Finish in Cheile Gradistei – Resort Fundata;
Etapa 3, duminica, 24 septembrie – 45 km, cu o diferenta de nivel de 1,780 m, cu Start/Finish in Cheile Gradistei – Resort Fundata.

1-day Challenge are loc pe data de 24 septembrie pe acelasi traseu al celei de-a treia etape din cursa 4-day EPIC. Este o tura de 45 km, oferind sansa tuturor riderilor incepatori, care nu sunt pregatiti inca de calatoria 4-day EPIC, un punct de plecare excelent pentru a se bucura de o experienta uimitoare si cu un pachet specific de concurs.

Inscrierile se vor deschide pe 15 mai 2017, si pot fi efectuate exclusiv online pe site-ul oficial: http://www.carpathianmtb.ro. Riderii pot avea acces la o taxa speciala de inregistrare in perioada de lansare.

Rezerva-ti locul si pregateste-te pentru CARPATHIAN MTB EPIC!