Echipament si siguranta

CARPATHIAN MTB EPIC este un eveniment provocator atat pentru tine, cat si pentru bicicleta ta. Sa te asiguri ca vii pregatit este primul pas catre cucerirea Carpatilor salbatici si trairea unei experiente sigure si memorabile.

Te rugam sa citesti cu atentie informatiile oferite mai jos si sa respecti indicatiile:

1. Toti participantii trebuie sa poarte casca de protectie pe intreaga durata a curselor din cadrul evenimentului. Toate castile trebuie sa respecte standardele internationale ANSI. Participantii trebuie sa poarte o imbracaminte potrivita pentru ciclism, inclusiv tricou, pe intreaga durata a oricareia dintre etape.

2. Folosirea castilor sau radiourilor in timpul cursei nu este permisa.

3. Pentru fiecare dintre etape, toti participantii trebuie sa aiba la indemana un dispozitiv GPS cu traseele oficiale incarcate pe el. Utilizarea unui dispozitiv este obligatorie. Riderii care nu si-au setat propriul dispozitiv GPS risca sa fie blocati sa plece in concurs. Distribuirea si/sau publicarea traseelor oficiale nu este permisa dat fiind ca acestea traverseaza arii protejate, domenii private etc. Track-urile finale, in formatul corespunzator, vor fi transmise prin email, in saptamana competitiei. Daca nu ai primit track-urile cu o zi inainte de startul cursei, contacteaza-ne sau solicita-le direct la Race Office-ul din Race Village.

4. Toti participantii trebuie sa aiba cu ei o pelerina de ploaie, pe tot parcursul etapelor. De asemenea, este necesar sa iei cu tine pe traseu folia de supravietuire pe care o vei gasi in pachetul de concurs. Daca folosesti folia, poti solicita una noua la Race Office. Te rugam sa te pregatesti cu echipamentul corespunzator pentru vreme rea.

5. Este responsabilitatea fiecarui participant sa se asigure ca bicicleta sa MTB este in stare buna de functionare si ca intruneste standardele de competitie pentru fiecare etapa in parte. Standardele de competitie se refera la:

  • Numarul de concurs este prins, securizat si vizibil din fata;
  • Bicicleta este functionala, cu toate componentele functionand normal si respecta normele precizate in Regulamentul Oficial al evenimentului.

6. Fiecare rider este responsabil pentru ingrijirea propriei biciclete pe durata intregului Eveniment. Participantii pot detine si transporta, pe durata competitiei, scule si piese de rezerva atat timp cat nu implica un pericol pentru participant sau pentru ceilalti concurenti. Toti participantii trebuie sa fie echipati pe parcursul cursei cu o pompa si cu camere de schimb.

4-day EPIC: dispozitive speciale de tracking

Toti riderii inscrisi in cursa 4-day EPIC vor gasi in pachetul de concurs un dispozitiv GPS specializat pentru urmarirea live pe traseu si echipat cu buton SOS. Dispozitivul poate fi purtat in buzunarul echipamentului exterior pe care il vei avea in concurs.

Utilizarea dispozitivului special de tracking pe parcursul tuturor etapelor este obligatorie. Riderii care nu vor avea dispozitivul activat la start, conform instructiunilor, risca sa fie blocati sa plece in concurs. Dispozitivul ne permite sa va urmarim pe tot parcursul evenimentului si sa raspundem la urgente in cel mai scurt timp posibil. Un ghid detaliat de utilizare a dispozitivului va fi oferit la ridicarea pachetului de concurs. Pornirea si setarea lui este un proces simplu insa orice fel de nelamurire poate fi ridicata si va primi raspuns in cadrul Sedintei Tehnice ce va avea loc cu toti participantii, in ziua de vineri.

In cazul conditiilor meteo nefavorabile si in mod special in cazul in care pe parcursul evenimentului va ploua, dispozitivul trebuie securizat intr-o punga de plastic mica. Vei gasi o astfel de punga in pachetul de participare.

Dispozitivul trebuie oprit dupa finalizarea fiecarei etape si apoi repornit cu aproximativ 15 minute inainte de startul urmatoarei etape. La predare, bateria dispozitivului va fi complet incarcata si va rezista pe parcursul zilelor de concurs daca respectati aceste instructiuni.

In cazul in care intampini o urgenta (si DOAR atunci!!!) apasa pe butonul SOS pe care il gasesti pe partea din fata a dispozitivului, pentru aproximativ 3 secunde (dispozitivul va vibra).

1-day Challenge: Aplicatie de tracking

Toti participantii inregistrati in cursa de o zi vor primi un cod special de tracking care trebuie introdus in aplicatia specializata Tractalis, disponibila pentru Android si iOS. Aplicatia poate fi descarcata inainte de ziua cursei din magazinul de aplicatii al dispozitivului mobil personal – se va cauta “Tractalis Tracking”. Instructiuni complete de utilizare vor fi oferite in pachetul de concurs.