Hidrateaza-te pentru a avea energie si performanta!

07.30.2018

Hidratarea ocupa un loc important in viata oricarui sportiv, atat pe durata antrenamentului cat si a unui concurs. Specialistii Gatorade, sponsor oficial al Carpathian MTB Epic 2018, iti ofera cateva sfaturi utile legate de acest aspect.

Cand transpiri elimini mai mult decat apa. Creata pentru a respira, pielea contine milioane de glande sudoripare care elimina, prin fiecare picatura de transpiratie, caldura creata de muschi in timpul activitatii fizice. Cu cat muschii lucreaza mai mult, cu atat mai multa caldura produc si cu atat mai mult transpira pentru a te proteja de supraincalzire.

Prin transpiratie insa se pierd fluidele si electrolitii din fluxul sangvin care au o importanta critica pentru performanta. Inlocuind ceea ce se pierde prin transpiratie poti preveni deshidratarea si astfel iti pastrezi tonusul muscular, ritmul cardiac si activitatea cerebrala. Acest lucru te va ajuta sa iti conservi energia pentru a termina cu bine competitia sau antrenamentul.

Din 1965, bautura Gatorade ajuta la reintegrarea lichidelor si a sarurilor minerale in organism, pierdute prin transpiratie, si a carbohidratilor utilizati ca sursa de energie in timpul activitatilor sportive. Cu ajutorul sodiului, potasiului si al magneziului Gatorade reintegreaza electrolitii, iar carbohidratii prezenti in compozitia acestei bauturi ofera muschilor energia de care au nevoie.

Pentru a iti mentine tonusul, este important sa te hidratezi corespunzator in fiecare zi, nu doar in ziua concursului. Cu bautura Gatorade te vei intalni la punctele de alimentare de pe traseele Carpathian MTB Epic ca sa fim siguri ca iti vei mentine energia la nivel inalt si, prin urmare, si performanta!

Afla mai multe despre Gatorade accesand paginile oficialeĀ www.gatorade.ro si Facebook Gatorade Romania sau urmarind hash tagsĀ #WinFromWithin #Gatorade.