Raul Sinza, cel mai rapid roman in concursul multi-etapa din Carpati

08.20.2018

Multi ciclisti faimosi, de la campioni Europeni pana la cei nationali, ciclisti de legenda si participanti pasionati de ciclismul montan au venit la cea de a 2-a editie a Carpathian MTB Epic pentru a trai o experienta uimitoare. Printre ei s-au numarat si sportivi de talie mondiala, cum sunt cei doi Ambasadori de eveniment Ariane Lüthi, din Elvetia, si Frans Claes, din Belgia, dar si atletul olimpic, Vitor Gamito, din Portugalia, Ambasador GoldNutrition.

Printre ciclistii Elite din Romania care au acceptat provocarea competitorilor straini se numara: Lucian Logigan, Alexandru Stancu, Bogdan Duca, Marius Stancu, Attila Malnasi, Ede Molnar, Daniel Bostan, Raul Sinza, Roberto Burta, Tudor Oprea, Gerhard Dumitrescu, Daniel Marius Rosioru, Robert Dobai Joltvinschi si Paul-Sebastian Muntean.

Ciclistul rutier Raul Sinza, in varsta de 19 ani, a ajuns in primii zece, in clasamentul general, fiind primul roman care a trecut linia finala dupa fiecare etapa.

Etapa 3 a fost cea mai rapida, pe ultima parte am avut urcare, dar de viteza. Am sosit primul dintre romani, in fiecare zi. Acesta fiind primul meu concurs de mountain bike pe etape, sunt foarte multumit de rezultate. Carpathian MTB Epic este o competitie foarte frumoasa, unica in Romania, comparabila cu alte competitii de talie internationala”, ne-a spus Raul Sinza.

Suntem fericiti si onorati ca organizatori sa avem atatia sportivi de top in aceasta cursa pe etape, in inima Carpatilor! A fost un eveniment Epic, asa cum am vrut sa fie, si suntem foarte incantati sa vedem astfel de reactii pozitive si minunate in timpul si la sfarsitul acestui eveniment. Suntem pregatiti pentru editia din 2019 si vom adauga cateva elemente noi pentru a stimula evenimentul si pentru a atrage participantii, atat atleti de clasa mondiala, cat si amatori, pasionati de acest sport“, a declarat Tudor Mocuta, Director de Eveniment al ACS MPG.

In cadrul competitiei s-a desfasurat duminica, 19 august, cursa dedicata amatorilor: 1-day Challenge. Aceasta a fost organizata pe o ruta diferita de 40 km, special conceputa pentru a le oferi acestor rideri o experiente MTB autentica, in cadrul unui concurs international de top.

Castigatorii competitiei de o zi au fost ciclistii romani: Augustin Vlaic, Emil Manea si Stefan Chivu, in clasamentul general masculin, iar Ana Tohanean, Alina Coltiadis si Simona Delia Ciocirdel, in clasamentul general al feminin.

Cursa one day Challenge a fost grea, dar si frumoasa in acelasi timp. A fost cu adevarat un traseu de ciclism montan. Ultimii 10 km mi s-au parut mai dificili. Sunt fericit ca am ajuns primul si ca nu m-am accidentat pe traseu. Peisajul a fost de asemenea superb! E prima data cand am venit la Carpathian MTB Epic dar sper sa reusesc sa revin anul urmator, poate chiar la etapa 4 Day Epic”, a marturisit Augustin Vlaic.

Toate detaliile despre eveniment, cursele 4-day EPIC si 1-day Challenge, se regasesc pe pagina oficiala http://www.carpathianmtb.ro/ro, iar inregistrarile transmisiunilor LIVE si filmele oficiale se regasesc pe canalul oficial Youtube al Carpathian MTB Epic si pe pagina Facebook. Stirile despre Carpathian MTB Epic 2018 au fost transmise in 70 de tari pe televiziunile sportive si promovate si pe alte canale media. In Romania, stiri despre competitie au fost transmise in jurnalele principale ale Pro TV, Prima TV si ale TVR.

Pe paginile de social media Facebook Carpathian MTB Epic si Instagram Carpathian MTB Epic, te asteptam cu Likes si Shares. Echipa ACS MPG ii felicita pe toti castigatorii si le ureaza mult succes in continuare!