Slovacii domina si in Etapa 2 podiumul la CARPATHIAN MTB EPIC

09.23.2017

Traseul celei de-a doua zile de concurs a fost mai usor, iar sportivii din Slovacia si Ucraina si-au etalat rezistenta si rapiditatea reusind sa se detaseze usor de restul participantilor 

Competitia CARPATHIAN MTB EPIC rezerva surprize in fiecare zi in ceea ce priveste evolutia participantilor. In urma incheierii Etapei 2, slovacii domina in continuare podiumul de concurs la Elite. Traseele dificile si la mare altitudine le-au testat tuturor rezistenta, insa atat ciclistii din Slovacia cat si cei din Ucraina par sa faca fata cu brio provocarilor Carpatilor.

Tomas Visnovský, castigatorul Etapei 1, si compatriotul sau Matej Ulik au finalizat cursa impreuna, ocupand primele locuri in clasament cu un timp de 3 ore si 19 minute, respectiv de 3 ore si 20 minute. Dupa prima zi in care s-au luptat cu ceata, se pare ca strategia celor doi a fost sa se alieze pentru a-si asigura victoria, iar pe traseu s-au asteptat unul pe celalalt. Cei doi s-au plasat la o distanta confortabila de al treilea clasat, acesta fiind Márton Blazsó, din Ungaria, care a terminat cursa in 3 ore si 28 minute. In urma lor au sosit si ciclistii nostri: Alexandru-George Stancu, Arpad Kelemen, Ede Molnar si Ion Valentin Rosoaga.

“Azi m-am bucurat foarte mult! Am preferat sa mergem impreuna pentru ca stiam ca este o etapa grea, nu la fel de grea ca cea de ieri. Stiam ca trebuie sa mergem impreuna, sa pastram ritmul si sa ajungem la final. Lumea este primitoare in Romania, iar traseele superbe!”, a povestit relaxat Tomas Visnovský, de doua ori castigator in acest concurs.

In Etapa 2, cursa s-a desfasurat pe o distanta de 59 de kilometri cu o diferenta de altitudine de 1.950 de metri. Traseul a fost insa mai usor decat cel parcurs vineri, mai ales ca eforturile le-au fost ingreunate si ceata groasa ce a acoperit varfurile muntilor. Sambata vremea a fost mai buna, iar riderii au ajuns si mai repede la linia de Finish.

“Astazi m-am simtit mai puternic decat ieri. Speranta era sa pot trece pe locul al doilea in clasamentul general. Cursa a fost foarte buna azi, ne-a iesit totul asa cum ne doream! Tomas a fost din nou foarte puternic, mi-a fost foarte greu sa stau aproape de el. Cred ca sportivii slovaci sunt, in acest moment, mai puternici fata de cei romani”,  a declarat foarte increzator Matej Ulik , fericit ca a reusit sa avanseze pe podium.

Traseul din aceasta etapa a traversat muntii Piatra Craiului, iar prima coborare tehnica a venit dupa 17 kilometri. Apoi, riderii au intrat pe o portiune de drum care face legatura intre Magura si Prapastiile Zarnestilor. Dupa aceasta, ciclistii au trebuit sa faca fata unei urcari pe o panta de aproape 10 kilometri, cea mai lunga bucata de ascensiune de pe traseu.

“Foarte greu mi-a fost in primii 10 km! Mi-am pierdut lentilele de contact si am avut probleme cu ochiul drept. Imediat a urmat o zona destul de complexa tehnic. Am cazut si m-a afectat. Mi s-a rupt si sistemul de inchidere a pantofului. Pe urma am reusit sa recuperez 4 sau 6 pozitii. Sunt bucuros cu acest loc de astazi! Picioarele imi sunt obosite pentru ca am tras din greu. E un traseu dificil, asa ca voi incerca sa raman cu picioarele pe pamant si sa nu risc foarte mult”, a detaliat Márton Blazsó, campionul Ungariei la maraton in 2016.

Podiumul fetelor, de la Elite, a fost dominat tot de slovaci. In schimb, locurile s-au inversat. Krystyna Konvisarova din Ucraina a sosit prima, intr-un timp de 4 ore si 18 minute, iar Janka Keseg Števková s-a clasat pe treapta a doua, cu o durata a cursei de 4 ore si 19. Ea a fost urmata de compatrioata sa Andrea Juhásová, care a terminat a doua Etapa in 4 ore si 28 de minute.

Ucraineanca Krystyna Konvisarova a venit la acest eveniment dupa o alta competitie grea, Playtika Epic Israel, unde a terminat pe locul patru. Ea a castigat doi ani la rand titlul de campioana la UCI MTB Marathon Series. “A fost destul de dura, dar nu se compara cu cea de ieri. Azi m-am simtit bine, normal, pentru ca la altitudine mare nu ma descurc bine. Azi am putut merge la viteza mea normala. Traseul a fost foarte tehnic si mi-a placut foarte mult. Pe ultimii 14 kilometri pana la Finish aveam senzatia ca nu se mai termina drumul, insa am dat tot ce am putut. Acum ma voi relaxa si voi bea o bere”, a povestit Konvisarova.

Ciclistii romani au facut fata destul de bine provocarilor zilei de sambata, chiar daca nu sunt in top 3. “Pentru mine azi a fost mult mai bine. Nu a fost o ruta cu urcare la mare altitudine ceea ce m-a avantajat. In a doua jumatate am reusit sa recuperez cateva pozitii. Nu stiu daca mai pot sa recuperez ceva in clasamentul general, dar am sa lupt pentru o urcare pe podium. Am avut o forma buna. Am reusit sa imi regasesc ritmul in a doua parte a cursei”, a declarat Alex Stancu, vicecampion la XCO, in acest an, la Campionatul National al Romaniei.

Duminica, 24 septembrie, la Cheile Gradistei – Fundata, locul de desfasurare a CARPATHIAN MTB EPIC 2017, va avea loc incepand cu ora 10:00 ultima Etapa, cu lungimea de 45 km. Totodata, se va da startul si in cursa de o zi dedicata celor care vor sa guste din aceasta aventura epica, respectiv 1-day Challenge, ce va avea loc pe acelasi traseu ca cel al 4-day EPIC.

Pe durata curselor, riderii sunt monitorizati in permanenta, fiecare participant la cursa 4-day Epic avand un tracker, astfel ca atat organizatorii, dar si invitatii pot vedea in orice moment unde se afla acestia. Spectatorii si sustinatorii deopotriva pot urmari si duminica Live actiunea din cele doua curse pe Youtube si pagina Facebook Riders Club. In plus, in fiecare seara, pe durata celor 3 zile de concurs, 22-24 septembrie, au fost programate emisiuni in direct cu rezumatul etapelor CARPATHIAN MTB EPIC, sustinute de Alex Ciocan si Catalin Sprinceana. Acestea sunt difuzate pe Pro X – Sport.ro, Telekom Sport si TVR HD, iar programul transmisiunilor TV si Live poate fi gasit pe pagina oficiala a evenimentului http://www.carpathianmtb.ro/roclick aici.

Te asteptam duminica, 24 septembrie 2017, sa urmaresti alaturi de noi Etapa 3 a cursei 4-day EPIC si aventura 1-day Challenge, de la ora 10:00!