4-day EPIC

Experienta suprema pentru orice rider serios. Wild. Rugged. EPIC!

Aventura pe etape 4-day EPIC prin mijlocul muntilor salbatici ai Carpatilor va fi o experienta incitanta care iti va schimba perspectiva asupra vietii. Ii asteptam atat pe riderii profesionisti, experimentati cat si pe amatori pentru a trai experienta unei curse provocatoare, a peisajelor de vis, o atmosfera prietenoasa si relaxata de la finalul zilei si serviciile de calitate a unui Race Village la standarde Olimpice.

Cursa 4-day EPIC include un Prolog si 3 etape de concurs. Prologul (joi, 1 august) reprezinta o cursa de tip XCT (cross-country time trial) al carei rezultate vor fi folosite pentru a determina ordinea concurentilor la linia de Start din prima etapa. Fiecare dintre etape va avea loc pe un traseu distinct: Etapa 1, vineri (2 august) – 43 km, cu diferenta de nivel de 2,150 m; Etapa 2, sambata (3 august) – 60 km, cu diferenta de nivel de 2,850 m; Etapa 3, duminica (4 august) – 60 km, cu diferenta de nivel 2,500 m.

4 zile
de proportii EPICE
173 km
de provocare pura
8,050 m
diferenta de nivel

Intreaga lungime a fiecarui traseu va fi marcata de o echipa foarte experimentata, condusa de multiplul campion national mountain bike, Razvan Juganaru. Puncte de control, statii de prim ajutor, statii de asistenta mecanica, precum si puncte de alimentare vor fi disponibile in mai multe zone pe fiecare dintre trasee.

PROLOG - POARTA

Scurt, dar feroce. Prologul ofera o privire fugara a calatoriei care sta sa inceapa. Este Poarta prin care vei trece si startul spectacolului iconic care va urma. Organizata in Race Village, cursa de tip XCT (cross-country time trial) va determina pozitiile la linia de start a primei etape. Prologul are impact asupra clasarii generale si este o cursa obligatorie pentru toti participantii.

ETAPA 1 - COLOANA

Calatoria incepe la granita dintre veacuri si lumi, intr-un loc de mit si legenda, muntii Bucegi. Te vei avanta in peisaje dramatice care aduc in prim plan structurile complicate ale drumurilor montane vechi si ale traversarilor montane care stau latente, asteptand sa fie descoperite. Ele sunt o dovada vie a trecerii timpului, Coloane ale creatiei, neatinse si glorioase. Separat de experientele din trecut, imbratiseaza spectacolul iconic al varfurilor modelate de natura, crapaturile ascutite ale muntilor, pantele abrupte si coborarile uluitoare, in timp ce te reconectezi cu natura si traiesti o experienta MTB pura.

ETAPA 2 - ZIDUL

A doua etapa este catalizatorul calatoriei tale. Descopera ultima mare intindere a padurilor din Europa, traverseaza pajisti alpine si rute montane ascunse si experimenteaza un exemplu spectaculos al puterii naturii, oferit de traseu. Strange din dinti, lupta impotriva peisajului feroce dar legendar si deschide-ti sufletul pentru fortele care au modelat aceste meleaguri, de mii de ani. Treci peste toate provocarile si descopera adevarata natura a MTB-ului, care doar ai intuit ca exista. Nealterata. Neimblanzita. Victoria si o noua frontiera pentru propria calatorie sunt chiar acolo, in spatele Zidului.

ETAPA 3 - FIERARIA

Rapida si tehnica, inconjurata de varfurile muntilor, etapa finala deschide un paradis montan si te apropie de sfarsitul calatoriei tale. Puternica si dramatica, Fieraria aduce la viata energia pamantului, care are puterea de a transforma. Secretul Europei se destainuie in toata gloria sa si iti remodeleaza radacinile, ca mountain biker.