Experientele participantilor

Race reports 2018

International Mountain Bike Magazine – “Carpathian MTB Epic 2018 – Challenging and EPIC!” by Hannah Attenburrow

Bike-Magazin.de – Aventura lui Pirmin Sigel, parte a echipei BIKE Junior Team powered by Bulls. Race Report-urile zilnice sunt disponibile aici: Pre-race | Prologue | Stage 1 | Stage 2 | Stage 3 & Conclusion

Cory Wallace blog – “Romanian Adventures @ the Carpathian MTB Epic

Freerider.ro – Experienta prin care a trecut Marc Sandu poate fi accesata aici: Prolog | Etapa 1 | Etapa 2 | Etapa 3. Impresii despre concurs au fost culese si de Horatiu Campian, aici: Parerile concurentilor dupa cursa

Race reports 2017

International Mountain Bike Magazine – “Untamed Trails in Romania: Racing The Carpathian MTB Epic” by Catriona Sutherland

BoDudek Blog – “Carpathian MTB Epic. Wild. Rugged. Epic.” by Bo Kamp Dudek

Impresiile riderilor

Suntem recunoscatori fata de toti concurentii care au participat la editiile anterioare ale Carpathian MTB Epic. Calatoriile, entuziasmul si pasiunea lor sunt o sursa de inspiratie pentru noi toti.

ARIANE LÜTHI, campiona editiei 2018 a CMTBE, 3 x campioana Absa Cape Epic

"Este o cursa foarte frumoasa si foarte, foarte tehnica, foarte grea. A fost foarte dura. Acesta este MTB pur."

GUSTAV LARSSON, Campion Olimpic

"Carpathian MTB Epic este cu adevarat o cursa placuta. Etapele sunt atat de faine pentru ca sunt grele, dar asa ar trebui sa fie mountain biking-ul."

FRANS CLAES, Castigator UCI Marathon Series 2017

"Este chiar salbatic, dar mi-am dorit aceste conditii extreme. De aceea iubesc ciclismul montan!"

CORY WALLACE, 2 x Campion Canadian MTB Marathon

"Cursa a fost salbatica iar traseul mi-a amintit de Canada, la fel de salbatic. A fost o experienta de mountain biking adevarata, cu trasee dure, urcari abrupte, iar coborarile au fost uimitoare. Aceasta este una dintre cele mai bune curse la care am participat. A fost uimitor."

Vitor Gamito, atlet Olimpic, Portugalia

"M-am indragostit de coborari. Privelistile sunt uimitoare, arata aproape ca in Alpi. Imi place organizarea evenimentului. Totul a fost perfect. Carpathian MTB Epic este comparabil cu cele mai importante evenimente de pe scena mondiala."

Jovana Crnogorac - Campion national cross-country & cyclo-cross, Serbia

"Este o cursa dura si grea. Natura este frumoasa si acest loc este uimitor! Trebuie sa marturisesc ca organizarea este la un nivel foarte inalt."

Lejla Tanovic - Campion national si Balcanic, Bosnia si Herzegovina

"Peisajele au fost incredibile. Este raiul pe pamant pentru MTB. Totul a fost la nivel mondial, de la organizare pana la atmosfera. Avem mancare grozava, oameni grozavi, traseele au fost marcate perfect."

Raul Sinza - Campion national, Romania

"Am sosit primul dintre participantii din Romania in fiecare zi. Acesta fiind primul meu concurs de ciclism montan pe etape, sunt foarte multumit de rezultat. Carpathian MTB Epic este o competitie foarte frumoasa, unica in Romania."

Peeter Pruus - Castigator Carpathian MTB Epic 2018, Estonia

"Nu ma asteptam la asta, a fost greu! A fost o cursa abrupta si incredibil de spectaculoasa."

Frédéric Gombert, Campion national XC Marathon, Franta

"Organizarea a fost intr-adevar pro, poate in pozitia a doua la nivel mondial, dupa BC Bike Race, daca comparam cu evenimentele pe care le-am incheiat. Cazarea, mancarea, zona de incalzire cu HT, live-ul, premiile, comunicarea, marcajul, fotografii si filmele au fost perfecte!"

Tomas Visnovský, Vice-campion national – XCM, Slovacia

"Toata lumea a fost foarte amabila si primitoare si mi-a placut mult competitivitatea. Traseele si peisajele sunt atat de frumoase in Romania ... ma voi intoarce anul viitor, sunt foarte fericit cu tot ceea ce se intampla aici!"

Janka Keseg Števková, Campion national XCO-XCE si XCM, Slovacia

"Cursa a fost salbatica, dura si unica! Ofera o aventura montana excelenta. In combinatie cu ospitalitatea si super-organizarea romaneasca, as spune ca a fost unul dintre cele mai bune evenimente la care am participat."

Florian Schön, Campion national XCO, Germania

"Carpathian MTB Epic a fost cu siguranta unul dintre cele mai bune evenimente pe care finalizat. Sa fii intampinat cu ospitalitate, profesionalism si buna organizare este ceea ce dorim pentru multe curse din Europa Centrala. Nu in ultimul rand, peisajele si traseele au facut ca aventura sa merite cu adevarat!"

Márton Blazsó, Campion national si Top Marathon Series, Ungaria

"Wild - este aici ... in muntii din Romania! Rugged - un traseu tehnic si stancos. EPIC - drept dovada stau peste 3 ore de videoclipuri YouTube si emisiuni live. Pentru mine, organizarea evenimentului si mediatizarea au fost ... EPICE!"

Catriona Sutherland, Ghid MTB & blogger, UK

"Carpathian MTB Epic a promis sa fie Wild, Rugged, EPIC - si asa a fost! Dupa ce am concurat in intreaga lume, fara indoiala, Carpathian MTB Epic m-a impins sa imi depasesc limitele. A fost cea mai profesionista echipa de organizare cu care am lucrat!"

Lucian Logigan, Campion national si Balcanic XCO, Romania

"A fost o experienta minunata, o provocare de 4 zile in care am avut toate conditiile necesare unei curse la nivel inalt. Totul a fost organizat foarte bine! Imediat ce trecam linia de sosire puteam incepe sa ma relaxez, concentrandu-ma pe urmatoarea etapa a cursei."

Veronika Cseh, Vice-campion national MTB, Ungaria

"A fost una dintre cele mai bine organizate curse la care am participat. Carpathian MTB Epic este deja in calendarul meu pentru anul viitor si il sugerez si echipei noastre nationale."

Krystyna Konvisarova, Campion UCI MTB Marathon Series, Ucraina

"Cea mai importanta parte a oricarei curse este traseul iar evenimentul a livrat peste asteptari. Mi-a placut fiecare metru din fiecare etapa. Inca sunt incantata sa urmaresc filmele si fotografiile."

Aneliya Karagyozyan, Nat. Champion XCO-XCE & XCM, Bulgaria

"Cursa a fost organizata la nivel european: marcajele, mancarea, zona Chill-out, punctele de alimentare, cazarea, pachetul de cconcurs, premiile etc. Recomand cursa oamenilor care cauta aventura si care vor sa descopere ceva diferit si necunoscut."

Provocarea te asteapta